Raziskava

Raziskava in testiranje sestavin (Licorice)

POVZETEK RAZISKAVE Univerze v Padovi: Hormon Kortizol vpliva na distribucijo in odlaganjem maščob. Njegovo delovanje je urejeno z aktivnostjo 11 beta-hidroksisteroid-dehidrogenaze. Gliciretinska kislina, aktivna sestavina sladkega korena (Licorice), blokira 11 beta-hidroksisteroid-dehidrogenaze tipa 1, s čimer se zmanjša delež kortizola v telesu.

“Kremo, ki vsebuje gliciretinsko kislino, smo testirali z nanosom na stegna. Osemnajst zdravih žensk (v starostni skupini od 20 do 33 let) z normalnim Indeksom telesne mase (ITM) je bilo naključno izbranih za prizkus kreme. Polovica žensk je uporabljala kremo, ki vsebuje 2,5% gliciretinske kisline, polovica pa placebo kremo, ki ne vsebuje aktivne sestavine. Meritve njihovih stegen so bile narejene pred uporabo in po 1 mesecu uporabe. Obseg plasti podkožne maščobe na stegnih se je znatno zmanjšal v devetih primerih, pri uporabnicah, ki so uporabljale kremo z vsebnostjo gliciretinske kisline. Ob tem ni prišlo do nikakršnih drugih telesnih ali zdravstvenih sprememb, niti v krvnem tlaku, niti v aktivnosti renina v plazmi.”

“Vpliv gliciretinske kisline na debelino podkožne maščobe je, glede na ugotovitve, povezan z brolado 11 beta-hidroksisteroid-dehidrogenaze tipa 1 na ravni maščobnih celic. Zato lahko domnevamo, da gliciretinska kislina (Licorice) učinkovito deluje pri zmanjševanju neželene lokalne akumulacije maščobe v podkožju.”

Armanini D1, Nacamulli D, Francini – Pesenti F, Battagin G, Ragazzi E, Fiore C.
Oddelek medicinske in kirurške znanosti – endokrinologija , Univerza v Padovi, Via Ospedale 105, 35100 Padova, Italija.
Povezava do raziskave: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15894038

Manja Plešnar
Modna novinarka in TV voditeljica

Po slabem mesecu uporabe čudezne kremice sem okoli trebuha izgubila 2 cm zaradi česar sem presrečna!!!

Daša Podržaj
Manekenka

Nad kremo sem navdušena, saj sem vse skupaj izgubila kar 8 centimetrov, hkrati pa je moja koža lepo napeta in brez celulita. Priporočam!

Eva Ahačevčič
blogerka in novinarka

Rezultati so se jasno pokazali precej hitro – čutim, da je moje telo bolj čvrsto, počutje precej boljše, koža pa bolj napeta. Izgubila sem pol centimetra okoli vsakega stegna in en centimeter okoli bokov, kar pripisujem kombinaciji vsega, kar sem v zadnjih 14 dneh spremenila v svojem življenju. Za bolj ...

Patricia Peklar
manekenka

Intheline krema mi je zelo pomagala oblikovati mojo postavo in izgubiti nekaj cm ta mesec! Priporočam nakup!

UGODNO
UGODNO
26,91 / mesec
Izberite možnosti? S sklenitvijo mesečne naročnine si zagotovite, da boste kremo prejeli vsakih 30 dni do preklica naročila.