Raziskava

Raziskava in testiranje sestavin (Licorice)

POVZETEK RAZISKAVE Univerze v Padovi: Hormon Kortizol se ukvarja z distribucijo in odlaganjem maščob, in njegovo delovanje je urejeno z aktivnostjo 11 beta-hidroksisteroid-dehidrogenaze. Gliciretinska kislina, aktivni princip sladkega korena (Licorice), blokira 11 beta-hidroksisteroid-dehidrogenaze tipa 1, s čimer se zmanjša vsebnost kortizola.

“Kremo, ki vsebujejo gliciretinske kisline, smo testirali z nanosom na stegna. Osemnajst zdravih žensk (razpon starosti 20-33 let) z normalnim ITM (Indeks Telesne Maščobe) je bilo naključno izbranih za testiranje kreme na področju stegen. S kremo, ki vsebuje 2,5% gliciretinske kisline (n = 9) in s placebom kremo (n = 9). Meritve na ženskih stegnih so bile narejene pred in po 1 mesecu uporabe. Obod in debeline površinske plasti maščobe na stegnih so bile znatno zmanjšane v 9 primerih, ki so nanašale kremo z vsebnostjo Licorice. Ob tem ni bilo sprememb krvnega tlaka, in aktivnost renina v plazmi.”

“Vpliv gliciretinske kisline (Licorice) na debelino podkožne maščobe je verjetno povezan z blokom 11 beta-hidroksisteroid-dehidrogenaze tipa 1 na ravni maščobnih celic. Zato domnevamo, da gliciretinska kislina (Licorice) učinkovita pri zmanjševanju neželene lokalne akumulacije maščobe.”

Armanini D1, Nacamulli D, Francini – Pesenti F, Battagin G, Ragazzi E, Fiore C.
Oddelek medicinske in kirurške znanosti – endokrinologija , Univerza v Padovi, Via Ospedale 105, 35100 Padova, Italija.
Povezava do raziskave: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15894038

Tjaša Jerala Kokalj
voditeljica in manekenka

Priznam, da se sama nisem merila, ker se mi preprosto ni ljubilo, a rezultate opaziš tudi brez merilnega traku. Koža je bolj napeta, vidnost celulita se zmanjša, prav tako pa se zmanjša obseg na mestih, kjer sem kremo uporabljala. Sama to najbolj opazim na stegnih in zadnjici.

Manja Plešnar
Modna novinarka in TV voditeljica

Po slabem mesecu uporabe čudezne kremice sem okoli trebuha izgubila 2 cm zaradi česar sem presrečna!!!

Patricia Peklar
manekenka

Intheline krema mi je zelo pomagala oblikovati mojo postavo in izgubiti nekaj cm ta mesec! Priporočam nakup!

Anamarija Avbelj
manekenka

Končno ena vrhunska in kvalitetna krema za postavo, ki res deluje. Moja koža je postala bolj čvrsta in elastična, obseg pa se je zmanjšal.

UGODNO
UGODNO
26,91 / mesec
Izberite možnosti? S sklenitvijo mesečne naročnine si zagotovite, da boste kremo prejeli vsakih 30 dni do preklica naročila.